Франция ще отпусне помощ от по 100 евро на гражданите на

...
Франция ще отпусне помощ от по 100 евро на гражданите на
Коментари Харесай

Франция дава по 100 евро „инфлационно обезщетение

Франция ще отпусне помощ от по 100 евро на жителите на страната с приходи под 2 хиляди евро на месец, с цел да им помогне да се оправят с възходящите цени на силата и горивата. Това разгласи френският министър председател Жан Кастекс, представен от Ройтерс.

Кастекс, който дефинира поддръжката като „ инфлационно обезщетение “, уточни, че мярката ще коства на хазната към 3,8 млн. евро, защото от помощта ще могат да се възползват към 38 милиона души.

„ Вярваме, че покачването на цените е краткотрайно, само че не можем да му позволим да пречи на възобновяване “, съобщи Кастекс в изявление за телевизия TF1.

През последните седмици държавното управление на страната подхваща редица ограничения за справяне с енергийната рецесия. В края на септември държавното управление замрази  цените на газа до пролетта след скок на разноските за октомври. Днес обаче Кастекс сподели, че понижението на международните цени евентуално ще отнеме повече време и разгласи, че замразяването ще бъде удължено до края на 2022 година

Френският министър председател разясни, че заплащането на 100-те евро ще бъде автоматизирано и че служащите в частния бранш ще го получат още през декември, а тези в държавния и пенсионерите – през януари или малко по-късно.

Той акцентира, че границата от 2000 евро ще бъде изчислявана на човек, а не на домакинство.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР